Dagens Tarotkort annandag påsk!


100_1346Förändring Symbolen på detta kort är ett enormt hjul som representerar tid, öde och karma. Runt denna cirkel i ständig rörelse snurrar galaxer, och zodiakens tolv tecken framträder i dess ytterkant. Precis innanför finns I Chings åtta trigram och närmare in mot mitten finns de fyra väderstrecken upplysta av blixtens energi. Den snurrande triangeln pekar i detta ögonblick uppåt mot det gudomliga, och den kinesiska symbolen för yin och yang, kvinnligt och manligt, kreativitet och receptivitet, syns i dess mitt. Det har ofta sagts att det enda som är oföränderligt i världen är förändringen i sig själv. Livet förändras ständigt, det utvecklas, dör och återföds. Alla motsatser spelar en roll i detta enorma cirkulära mönster. Om du håller dig fast i hjulets ytterkant så kan du bli yr! Rör dig mot cyklonens mitt och slappna av, med vetskapen om att också detta kommer att gå över.

Rozie´s ord på vägen: Du vet att livet upprepar sig själv, och det bildar mönster. Tar du dig tid att avläsa detta mönster så ser du att det liknar ett hjul. Enligt buddismen kallas det för livets hjul, så också  tidens – och dödens hjul. Det rör sig som ett hjul: liv-död-liv-kärlek-hat-kärlek, allt enligt en cirkel. Ena dagen är du deppig och nere. Ser allt i nattsvart, för att en annan dag sjuda av tillfredställelse och glädje. Och så där håller det på hela tiden. Ena dagen vill du leva, och den andra inte. Och så fortgår det hela tiden i humörets växlingar. Om du ger akt på detta hjulliknande mönster får du också kraft att ta dig ur det, bryta dig loss, ändra beteendemönster och tankar. Först då kan du verkligen leva fullt ut.

Annonser

2 thoughts on “Dagens Tarotkort annandag påsk!

  1. Japp, och kortet handlar ju också om alla stora sakerna i livet som lycka, tur, förändring, och oftast en förändring till något bra.
    Ett positivt kort!
    Jag gillar det!;)
    kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s