Dagens Tarotkort, torsdag!


100_1379Att vara själv: När det inte finns någon speciell partner i vårt liv kan vi endera känna oss ensamma eller njuta av den frihet som finns i avskildheten. När vi inte finner stöd för den sanning vi känner djupt inom oss, kan vi endera känna oss isolerade och bittra eller fira det faktum att vår vision är stark nog att överleva det kraftfulla mänskliga behovet av att få ett erkännande från familj, vänner eller kollegor. Om du står inför en sådan situation just nu, var medveten om hur du väljer att betrakta din ”ensamhet” och ta ansvar för det val du gjort. Den ödmjuka figuren på kortet glöder av ett ljus som kommer inifrån. Gautam Buddhas mest betydelsefulla bidrag till mänsklighetens andliga liv var att inför sina lärjungar insistera: ”Var ditt eget ljus.” I sista hand måste var och en av oss utveckla förmågan att ta oss igenom mörkret utan reskamrater, kartor eller vägvisare.

Rozie´z ord på vägen: Ensamhet är frånvaro av någon annan. Att vara för dig själv är att vara i din egen närvaro. Lär dig se skillnaden mellan dessa tillstånd. Att vara för sig själv är mycket positivt. Det är en närvaro full av överflöd. Om du ser detta positiva i din tillvaro, då känner du trots allt din inre styrka.

Annonser

2 thoughts on “Dagens Tarotkort, torsdag!

  1. Vad heter denna ”lek” som du har? Jag var o valde ut en för just mig en dag o det blev denna – men hade inte råd utan var inne i affären… Använder mig av min mammas lek (som var ett känt medium i mellansverige) Men jag lägger inte kort på SÅ sätt utan har de som mitt redskap o förstärkning om jag inte får till mig starkt… Utan då framhäver jag med ett kort!Må gott – love & light/ H

  2. Tack för att du besöker min blogg! 😀

    Leken heter Osho Zen Tarot – Det Transcendentala Zenspelet.
    Man kan lägga kort på olika sätt, och jag personligen använder mig av det som ett ”hjälpmedel”, jämsides med min egen intuition (och sunda förnuft).

    Må så gott!/Rozie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s