Försoningens Sötma


När vi möter andra människor på vår väg genom livet, och det uppstår en gemenskap vävd av sköra trådar vilka en efter en brister, och där endast sorg, bitterhet och hat finns kvar – då ser man sin egen sorg så mycket starkare än andras.

Innerst inne har vi alla drömmar, önskningar och egna behov att fylla. Och vad man fyller dem med beror helt enkelt var man befinner sig i livet. Alla har vi våra fel och gör våra misstag. Det som sker är en väv utav alla inblandades agerande. Till sist vet man inte vad eller vem det hela berodde på. Bär jag skulden, eller du? Och vem kan påvisa själva upphovskällan till denna tragedi?

Allt detta som sker gör att vi härdas och utvecklas till de individer vi är idag. Och i ljuset av själva insikten ser man så här i efterhand vad man hade kunnat göra annorlunda. Men det är aldrig försent att försöka rätta till sina misstag om man försöker sträcka ut en hand till försoning. Alla de inblandade behöver det för att kunna gå vidare med sig själva. Man gör helt enkelt ett ”avslut med det som varit för att kunna gå vidare mot något bättre”.

Många gånger får man vara den som först sträcker ut denna hand trots att man kanske aldrig var den som felade. Men någon måste ju ta första steget. Och det ligger en ”inre styrka” i detta initiativtagande.

Jag avslutar dessa rader med ett citat av Dalai Lama:
”Everyone wants happiness; nobody wants to suffer. Many problems around us are a mental projection of certain negative or unpleasant things. If we analyze our own mental attitude, we may find it quite unbearable. Therefore, a well-balanced mind is very useful and we should try and have a stable mental state.”

Annonser

8 thoughts on “Försoningens Sötma

 1. det ligger en stor kraft i förlåtandet, inte minst för en själv ♥ det har du så rätt i min vän.
  ha en strålande god fredag ♥

  Kram K

 2. Du är så klok Rozie..Har jag sagt det förut? Om inte så gör jag det nu..
  En tankvärd text som alla borde läsa och ta till sig!

  Önskar dig en fin helg! Och glöm inte att det är våffeldagen i dag!

  *varma goa kramar♥*

 3. Hej tack själv för besöket! 🙂 Nej har aldrig testat automatskrift själv, däremot har jag letat alla olika kurser som lär ut automatskrift, healing, meditation osv. Ja det är verkligen intressant!

  Ha de bra, kram Joanna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s