När inga vingar längre bär …


För ett ögonblick svindlade tanken om att kunna ”fånga vinden” och låta sig föras med den mot ett okänt och för honom outforskat mål.
Han ville testa hur långt han kunde gå, hur långt han kunde tänja gränserna – totalt förblindad av ett begär och en fåfänga som blev honom övermäktig. En önskan att för ett ögonblick få känna sig bekräftad. Att hans handlingssätt skulle såra dem han nyss bedyrat sin kärlek förbleknade inför det som han nu stod i begrepp att göra. För honom kvittade det, då han nu trodde sig ha funnit ”den verkliga lyckan” i sitt liv.

I var människas liv händer det ibland att vi gör någonting överilat, något som vi sedan dyrt får ångra. En dyrköpt erfarenhet som vi lika gärna kunnat vara utan. Och just så spelade dumheten sitt retfulla spratt än en gång.

Jag brukar möta honom ibland. Och i hans blick finns nu bara tomhet och sorg kvar. Hans sluttande axlar och krökta rygg vittnar om den vanmakt han stillatigande genomlider men som hans stolthet aldrig kommer att erkänna.

Den svepande lekfulla vinden har upphört och skratten har tystnat. Med blicken stelt riktad framför sig går han på ”sorgen och ensamhetens mörka väg”, och med en brännande insikt om att ha lämnat sina ”brända broar” bakom sig, utan att kunna återvända till den tid som en gång var …

Annonser

8 thoughts on “När inga vingar längre bär …

 1. Lagen om orsak och verkan. (Karmalagen)… Som man sår får man skörda. Som man bäddar får man ligga. Allting leder alltid till något annat och kommer alltid tillbaka till sin ursprungskälla, till den som tänkte tanken, uttryckte ordet eller utförde handlingen. Man får skörda det man sått.

  Hårt men sant…men så är det ju…

  Kram till världens underbaraste Rozie…
  Lilitha

 2. Lilitha!
  Ja, man får skörda det man sått, det kan ingen annan göra åt en. ”Orsak och verkan” präglar våra liv där vi gör våra egna val. Ett ”typiskt exempel” är en person som jag känner – en ung kvinna som i sin enfald tycks tro att hon kan göra och säga precis som hon vill mot andra ”bara för att hon mår dåligt en gång i månaden”. Men detta är bara en ursäkt för att slippa ta ansvar för sitt eget handlingssätt gentemot omvärlden. Hon skyller ifrån sig, och menar i nästa andetag att det är omgivningen som ska tassa på tå för hennes humörsvängningar. En ”primadonna i en självskapad värld av inbillade undersåtar”…

  Kramar till dig – underbara du ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s