Min älskade Pegasus


Jag har en liten egenhet att samla på ”Pegasus-bilder”, och jag är kräsen när jag väljer ut dessa. Jag hittade denna i min samling på datorn. Visste inte ens att jag hade den. Snacka om ”noll koll”.
Nu till er andra, har ni någon ”mytomspunnen figur” som ni gillar? Änglar, troll, älvor, vittra, vättar, Näcken, drakar, häxor eller annat? Berätta gärna, skulle vara intressant att få veta.

~*♥*~ Kram på er, och fortsatt trevlig helg! ~*♥*~

Annonser

10 thoughts on “Min älskade Pegasus

 1. Älvor. Jag har varit fascinerad av dom ända sen jag var liten… och små vättar..
  Än idag kan jag komma på mig själv med att gå och kika efter något som skulle kunna tänkas vara något sådant när jag går ute i skogen..
  Kram!!

 2. Jag gillar många ”mytomspunna figurer”. Jag har alltid varit fascinerad av enhörningar, även pegasuser (hur skriver man), älvor, men främst har jag varit intresserad av drakar… Men det är som du skriver…att allt ”mytomspunnet” är fascinerande.

  Kram underbara du…
  Lilitha

  • Lilitha
   Alla dessa har en ”mystikens dragningskraft” på mig. Lockar till att försöka ta reda på mer om dem och vad de ”står” för.

   Kram, underbara vän. Du får mig verkligen på gott humör 😀

 3. Enhörningar! Helt klart. Var mer eller mindre besatt av dom när jag var liten. Har alltid älskat alla myter som finns runt om i världen. Håller just nu på med ett litet fotojobb. Där jag fotar myter och sagor.

  • Enhörningar är också fascinerande. Håller med dig. Påminner något om Pegasus också. 😉
   Det är intressant med myter och legender från världens alla hörn. Tack för ditt besök här på bloggen, jag har nu även besökt din blogg. 😀

 4. Drakar har varit, är och kommer förbli mina favoriter inom den magiska världen. Även innan jag visste att jag är född i drakens år, enligt kinesisk och japansk kalender, har jag älskat dessa stolta, magnifika och något egensinniga djuren. Jag har även några böcker om ”Drakologi” så så långt sträcker sig min förtjusning för dem. Tvåa på min lista över magiska varelser kommer Hippogrifen.
  I vår verkliga värld är det vargen som är min nr ett (tillsammans med min lilla vovve naturligvis n_n)

  • Hej, Chamilla!
   I nästan alla religioner som finns eller har funnits, så förekommer denna mytomspunna varelse, dvs draken. Och det finns många sagor, sägner och andra berättelser som skildrar kampen mot dessa drakar. De sätter verkligen fantasierna och tankarna i rullning. 🙂
   I vår värld så är även vargen nr 1 för mig, och mina 3 katter.!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s