Den glömda världen


dreamweaver(Bild lånad från webben)

”Det lilla barnet ser det som de vuxna för länge sedan har glömt”

Annonser

12 thoughts on “Den glömda världen

 1. Hej Rozie!
  Jag tycks ha en sorts följeslagare. Nu är jag och hälsar på vänner och bekanta och de har märkt underligheter.
  I går firades det med tårta. Min mobil ringde och jag gick avsides till en skogsglänta, pratade med en ledsen kompis, en själsfrände.
  Jag var borta i över en timme. De glada tårt-ätarna blev oroliga för att de hörde tydligt allihop mig skrika på hjälp, ungefär som om jag blev överfallen.
  När jag kom tillbaka bedyrade jag att jag inte hört ett ljud om det.

  Likadant är det på nätterna här. Då hörs det som liknande mitt skrik i natten. Men det är inte jag som vrålar i natten.
  Eventuellt kommer allt i från alla mina hemska erfarenheter av gatuvåld?? För på nätterna får jag ibland hemska mardrömmar om allt våld jag har fått uppleva, högst ofrivilligt.

  Underlig story, eller hur??
  Hur kan man förklara detta??

  Kram, Stefan T

  • Ja, storyn är något underlig. Och ärligt talat har jag inte något riktigt svar att ge dig. Den här ”följeslagaren” du nämner – Hur känner du dig i dennes närhet? Hur mår du? Är det positiva eller negativa känslor du känner? Även ”tankens kraft” kan ställa till det och ge oanade reaktioner där bakomliggande faktorer spelar in. Saker man inte själv är medveten om.

   Nästa gång du lämnar dina vänner för kortare eller längre tid be någon av dem följa dig på håll för att betrakta vad som sker runt ikring dig. Om det då hörs skrik kan din vän berätta mer utförligt varifrån de uppstod. Om de kom från dig själv omedvetet, eller från något annat håll. Detta är oerhört viktigt att ta reda på för att fastställa orsaken och att kunna hjälpa dig till en vettig förklaring. Du har upplevt mycket och det sätter ju sina ”spår”. Hoppas du förstår vad jag menar.
   Hör gärna av dig igen och berätta hur det gick.
   Innerlig kram / Rozie

   • Tack för svaret!!
    Jag antar att det är något platsbundet väsen, som försöker kommunicera. Det är min känsla.
    Alternativet är att det är mitt undermedvetnas tankar som manifesterar detta. Nu när jag skriver om det så blir jag otroligt varm ….

    Tankens kraft är mycket starkare än vad folk i allmänhet tror.

    Hur som helst, är det ett intressant fenomen. Jag börjar vänja mig vid olika fenomen.

    Stor kram till dig, vännen!
    Stefan T

   • Det kan så vara, precis som du tror. Och visst är tankens kraft otroligt stark. Olika fenomen finns det gott om av. Har någon av dina vänner befunnit sig i din omedelbara närhet när sådant här händer och har varit delaktig i vad som skett? Om inte, så be någon vara det. Någon du litar på. Kan bli lättare att få reda på exakt varifrån ropen kommer. (Se min tidigare kommentar).
    Stor kram tillbaka / Rozie

 2. Jodå, nog har de märkt av det hela. Allihop utom jag har hört långa plågade skrik. Jag kan sätta en peng på något platsbundet.
  Nu har det varit tyst ett tag, så det var väl bara någon som ville ha uppmärksamhet??
  Hemmet jag hälsar på är hemsökt det med. Även med det har det blivit mycket lugnare. Känslan med det hela är helt neutral …

  Vad det än är, så ska fortsättningen bli intressant. Bara att hoppas på att det lugnar ner sig, för att de som bor har ska få ro.

  Kram,
  Stefan T

 3. Ett intressant fenomen, men synd om dem som fastnat där i gränslandet. Några gånger har jag hjälpt dem över, men fick ingen kontakt med den i ovanstående story. Förhoppningsvis kan kvinnan i det unga samboparet jag besökte, hjälpa anden över till ljuset. Hon har gjort det förr. Hennes karl är alldeles för rädd för sådant ….

  Kramar tillbaka, vänliga sådana,
  Stefan T

  • Visst är det intressant, men ack så frustrerande för den ande som råkar ut för detta. Man kan ju tänka sig själv hur man skulle känna sig om man blev instängd utan att finna någon väg ut från den plats där man befinner sig. Vi gör ett tankeexperiment för att riktigt förstå! Begrunda nu detta:

   ”Genom ett gigantiskt panoramafönster ser du världen utanför och de människor som finns därute. Du kan inte förmedla dig för de varken hör eller ser dig. Du blir frustrerad och ilsken och bankar förtvivlat mot glaset och ropar på hjälp. Och du kan bara hoppas att någon därute är känslig nog att uppfatta ljudet. Men ingen hör dina förtvivlade rop eller ditt desperata bankande. Tiden tycks flyta ihop och du vet snart inte vilken dag det är, ej heller vilket år. Själva begreppet tid har du nu ingen aning om. Tiden verkar ha upphört och det enda du förnimmer är din totala ensamhet. Så försöker du på nytt att göra dig hörd, och plötsligt så händer det! Din blick ser en annorlunda rörelse och reaktion hos en av de människor som befinner sig utanför glaset. Om du har tur så får du den hjälp till frihet du under evigheter har väntat på. Men i värsta fall förmedlar du bara rädsla och panisk skräck då den du kontaktat inte riktigt vet vem eller vad du är för en. Ej heller om du representerar godhet eller ondska. Om du har otur får du då vänta evigheter till – ännu mer frustrerad – ännu argare och mer förtvivlad. Inte konstigt då att världen utanför är rädd för dig, där du nu befinner dig i ett Ingenmansland. Ett land fylld endast av din egen förtvivlan och vanmakt…”

   Kram/Rozie

 4. Ett intressant tankeexperiment! Tack för det, för det är nog en god illustration till hur det verkligen är.
  Med åren borde jag bli bättre och bättre på att få över de som ska dit, till ljuset. Det måste kännas totalt hopplöst att hamna mellan två världar.
  Du är kunnig och klok Rozie.

  Kram, Stefan

  • Även du äger en inneboende kunskap och klokhet och ju mer du övar, desto skickligare blir du och utvecklas i samma goda takt. Go on! 😀
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s