Dalai Lama


nuDalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest; 
”Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.”

Annonser

4 thoughts on “Dalai Lama

 1. Själv försöker jag leva efter devisen ” som du sår får du skörda” Jag har nog sått både dåligt och gott men hoppas att det goda överväger. Men det vet man först efter övergången.

  • Sått både dåligt och gott har vi ju alla gjort, och fortsätter att göra. Vi är ju inte mer än människor med alla människans fel och brister och tillkortakommanden. Jag tror att om vi försöker att sträva efter att göra gott mot andra, och trots våra försök misslyckas på ett eller annat sätt så är det våra tappra försök som räknas. Allt annat som det ligger en beräknande ondska och illvillighet bakom är dömt. Men det som görs av kärlek och omtanke – där vi har våra medmänniskors bästa för ögonen är mera framgångsrikt. Men vidden av våra handlingar förstår vi helt till fullo efter övergången. / Rozie

 2. Hej Rozie. Jag har också läst Dalai Lama om hur människan bör leva. Om västerlänningen i dagens stress och prestationer ska uppnå den medvetenheten så fattas en vilja att leva i ett – omedelbart nu. Inte i dåtid ej heller i framtid. Det är en godtagbar definition för mig. Personligen tror jag att alltid leva i nuet är svårt snarare då ett par dagar framåt i tiden.
  Jomen, har vart hos dig och checkat lite.:) Jag fick min gåva från farmor och min mor. Själv är jag synsk men talar sällan om det, utan gör det mer i handling (bloggen) som t.ex. när det sker i form av klardrömmar men även i mitt fotograferande kan det ske en hel del när sunda förnuftet är bortkopplat.
  Det är som du skriver på ett ungefär – alla människor äger intuition av se bakom hörn – men av någon anledning så vänder sig många till *de som vet* istället för att öva och träna sin egen förmåga. Använda sin vilja eller disciplin. Rutiner tror jag är bra men även de måste bytas ut för att saker ska förändras. Intuition måste få bränsle.
  //med hälsning yellowgrey

  • Tack för ditt besök, yellowgrey. Och välkommen till min blogg.
   Vi är så ovana med detta tankesätt att leva i nuet med tanke på dagens stress. Och den otålighet man känner gör att det är svårt att ta till sig denna lärdom. Man får försöka att påminna sig själv om det om och om igen, men det är som du skriver – det kanske man orkar med ett par dagar högst.
   Intressant det du skriver om din gåva från farmor och din mor. Jo, det brukar ju gå i arv. Jag själv talar inte alltid öppet om min egen gåva, utan gör det endast ”vid rätt tillfälle”. Sådant känner man om det är OK eller olämpligt.
   Visst är rutiner bra, men man måste ju även vara flexibel och improvisera här i livet, allt efter vad intuitionen talar om för oss. För tiden står ej stilla. Allt är föränderligt. I och med detta måste även vi själva anpassa oss och bli föränderliga. / Rozie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s