Om mig


”Jasså, du är en sån där!”

076

Ibland händer det att någon kommer fram till mig och frågar om jag är synsk, eller som en del uttrycker sig ”medial”. Och med ett leende svarar jag att jag ”känner och ser” olika saker som de flesta kanske inte gör. Det talas så lite om detta. Men… i ärlighetens namn, visst är många intresserade, men de vågar inte erkänna det på grund av omgivningens inskränkthet. Många anser mig vara en ”kuckel-kärring”, som en uttryckte sig. Och andra ser med misstro på mig och säger med en huvudskakning: Jasså, du är ”en sån där”!? Ja, jag är en ”sån där”. Och låt mig berätta varför:

Redan som väldigt liten ”visste” jag, och ”såg saker” som ingen annan i min omgivning gjorde. Jo, en trodde på mig, och det var min mor. Att hon gjorde det berodde nog på hennes ”bakgrund”. Min morfar var synsk när han levde. Och familjen hade utvandrat 1929 från Svenskbyn i Ukraina. Där förekom många ”oförklarliga” händelser. Och magi var ingenting ovanligt. Min mor har berättat många spännande historier kring detta, och jag riktigt slukade allt hon sa. En spännande värld öppnade sig inför mina ögon, och det var en tröst, eftersom det bekräftade att det jag såg och kände ej var inbillning. Och dessutom var jag lik min morfar, vilken jag sorgligt nog aldrig fick träffa. Jag hade även väldigt mycket dejavúupplevelser som barn. Ofta var det bara ”upprepningar av händelser jag redan visste om”.

Denna blogg kommer att präglas av mycket av det jag upplevt själv, och fortfarande upplever av andevärlden, och av de ”sanningar” jag fått till mig. Den kommer även beröra lite annat ”smått & gott”, som jag gärna vill dela av mig av till er läsare.

Annonser

60 kommentarer på “Om mig

 1. Inte lätt att bli trodd alla gånger, trots att det är så ”påtagligt och uppenbart” för en annan.
  Skönt att inte vara ensam om det…
  Varmaste kramen

 2. Vad glad jag blir! Visste inte att du fanns här också, men såg att du varit inne hos mig och klickade förstås nyfiket på länken hit 🙂

  Dig lär jag läsa; jag älskar allt som inte går att förklara och här på Wp har jag kommit i kontakt med just sådant. Spännande.

  Kram och ha en fin fjärde advent.

 3. Välkommen in till mig! Ja det finns mycket oförklarligt som sker, speglingar från andra dimentioner, som ibland kan vara svårt att uppfatta…

  Kramar och varma tankar skänker jag dig // Rozie

 4. Spännande bakgrund och arv efter morfar du har…visste att du hade såna intressen, men inte att du hade gåvan själv:)Har hört att det är både en styrka och en svaghet, eftersom det kan vara väldigt jobbigt om man ser och känner väldigt mycket väldigt ofta. Stämmer det?
  ——
  Ju äldre jag blir desto mer märker jag av den värld vi inte ser med ögonen, så att säga. Jag har haft flera de’ja’vue-upplevelser, men nu var det ett par år sedan sist.

  Men under dessa år har jag i stället ”sett” andra saker som hänt sedan jag flyttade in i denna lägenhet för nästan precis 3 år sedan. Det började DAG ETT när jag flyttade in här och har varit jättejobbigt. Tror jag berättat det för dej, annars berättar jag hellre per mail…

  I övrigt älskar jag lägenheten, men det har tärt så enormt på mej att bo här och jag vet varför…

  Kan berätta att det bodde hela 5 familjer/hyresgäster i denna lägenhet under endast 4 år innan jag flyttade in!!!!;Det är ett extremt flyttande…mindre än 1 år per hyresgäst. Varför, har jag frågat mej.

  Har t.o.m frågat hon som är boss för bostadsföretaget, men hon svarade undvikande och vresigt utan att ta ögonkontakt med mej…

  Inom 1½ år ska jag byta lägenheten till 2 st, så L får en också så hon får en bostad när hon flyttar härifrån. Det är med delade känslor jag flyttar härifrån.

  Skulle verkligen behöva en vettig förklaring till varför det är som det är och vad jag kan göra annnat än det jag redan har gjort, för att det ska bli ”frid” här. Kan inte skriva mer här i en kommmentar.

  Du kanske vet vad jag ska göra förutom de förslag jag redan fått och det jag själv gjort åt saken. Har t.o.m gått ner 5 kg i vikt – ofrivilligt och drabbats av en massa skit. Både i och utanför hemmet men är övertygad om att det handlar om bostaden och det som sker här.

  Undrar om du kan tipsa mej om något jag ännu inte har provat?

  Kramar till dej från Kao

 5. Ja, du har ju berättat tidigare om dessa ”aktiviteter” i din lägenhet. Det kan bero på många olika faktorer, det som händer där. Dels en andlig aktivitet, och dels aktivitet från levande som bott, eller bor i lägenheten.

  Alla energier – både dåliga och bra präglar hemmet, som t.ex hur man mår, vilken sinnestämning man befinner sig i. ALLT är energier, och många gånger kan vi faktiskt själva vara orsak till dem, även om det inte ALLTID förhåller sig på det sättet.

  Rådet till dig är att du tar dit någon som kan kolla vad det är, men tala INTE om innan för den personen vad som hänt/händer i lägenheten! Detta borde undersökas!

  Lycka till!

 6. Men Hej och välkommen tilbaka Rozie, har saknat dig här. Måste säga att ”Dagens kort” är bra men vore bra om du blandade upp det lite med någon berättelse eller så också)=)
  Ha det gott Rozie, återkommer till dig.

  • Ja, i mån av tid kommer jag blanda in lite annat i bloggen också. Har haft mycket omkring mig, och har inte hunnit.
   Har ett heltidsjobb också. Dessutom närmar det sig operationsdagen för mina ögon, lite svårt att koncentrera sig
   då…
   Önskar dig en trevlig helg./Rozie

 7. Hej,

  Jag ramlade in hos dig när jag var hos Sam Zodiak. Oj vilken trevlig blogg du har 🙂 spännande och intressant.
  Jag har alltid varit intresserad av den indianska kulturen i NordAmerika och har läst en hel del om olika indianstammar.

  Att du skulle vara en ”kuckelkärring” har jag svårt att tro. Vissa människor välsignas med olika gåvor och hur de ter sig ut är olika. Att du har fått gåvan att ” Se” och ”Känna” det andra inte ser, är en vacker gåva.

  Jag vet inte om jag har den gåvan men jag har känt av vissa saker från huset jag bor i tillsammans med mina barn och mina föräldrar. Vi delar boende i ett hus som stått på samma plats i 130 år så det finns en hel del historia inom dessa väggar.

  Stå på dig, låt ingen få dig att känna dig mindre

  Sköt om dig
  Kram

 8. Hej, Ika!
  Stort tack att du tittade in till mig. Förlåt att jag dröjde så länge med mitt svar. Kul att du också gillar min blogg! 😀 och stort tack för dina fina värmande ord!

  Visst ”välsignas” vissa människor med olika ”gåvor”, men alla människor kan ”öva upp sin känslighet” så att de lättare kan uppfatta och ta emot känslor och energier av olika slag. Och jag håller med dig att i gamla hus ligger ”gamla minnen” kvar, och har man minsta lilla känsla för dessa energier, så uppfattar man dem också. Många människor utestänger också denna ”känslighet”, då de är rädda för det övernaturliga – det ”ogripbara”… så är det bara!

  Visst står jag på mig, för jag ”vet vad jag vet” – och det kan ingen någonsin ta ifrån mig…

  Varma kramar! / Rozie

 9. Hejsan Rozie.
  Äntligen har jag tagit mig för att titta in på din blogg. Det finns ju massor av spännande saker att läsa! Särskilt intresserad är jag av pekarna!
  Men hur vet man om man gör rätt? När jag gick i Brorsans lägenhet och kollade currylinjer så gav det utslag varannan meter i pojkens sovrum och så tätt går inga currylinjer…
  Vi funderade lite över om hissen som gick alldeles utanför väggen kunde ge utslag.

  Många kramar!
  BM

 10. Hej, BrittMarie!
  Kul att du tittade in till mig. 😀
  Det är inte så lätt att mäta ut dessa energier då det gäller att veta exakt VAD man söker. Man måste fokusera starkt och vara koncentrerad, annars kan det ge fel utslag. Möjligtvis kan det ha varit Ley-linjer du kände av. Dessa är mer oregelbundna och sprider sig i solfjäderliknande riktningar.
  I detta ämne kan Tomas ge dig mer information. 😉

  Många varma kramar och god fortsättning på julen / Rozie

  • Hej, Hanna!
   Glad att du tittade in. 😉
   Hoppas du finner bloggen intressant, då det finns mycket ”mellan himmel och jord”, mer än vi kanske kan ana.
   Men om vi ger oss själva tid att begrunda och ”lyssna”, och vara öppna för de olika dimensioner av världar som finns,
   då kommer vi att inse att det inte finns några gränser utan istället ”broar” mellan dessa…
   …bara vi vågar ta steget fullt ut.
   Varma kramar från mig till dig! ♥ / Rozie

 11. Hej Rozie!
  Hittade dej på aftonbladet blogg och du hade en länkning hit.
  Jag är jätte intresserad av andlighet och kommer att följa denna blogg.
  Du ligger som favorit i min dator nu.

  Ha det gott.

 12. Hej, Susanne! Och välkommen hit!
  Nu blev jag verkligen glad! 😀
  Tackar, bugar och niger över denna fina utnämning att få bli favorit hos dig. Tack, tack! 😉
  Ha det gott du också! / Rozie

 13. Hejsan!
  Jag kom in på din sida då jag fick söka lite på nätet.
  jag behöver lite hjälp av någon som kan förstå vad jag menar. Men vill inte skriva ut allt här då är väldigt peronligt.
  Skulle uppskatta din hjälp.
  Blev helt tagen när ja läste de du skrev om att du upplevt dejavúupplevelser. Jag har upplevt samma saker sen jag va liten. Å de är ingen annan i mitt ungänge som jag kan prata med.

  Du får jätte gärna svara mig genom mig mail adress sveafalk88@hotmail.com

  Tack på förhand och för en underba blogg.
  Kramar Emmelie

 14. Hej, Emmelie!
  Tack för ditt förtroende och att du gillar bloggen.
  Först och främst vill jag understryka att jag inte är så insatt i detta ämne angående dejavúupplevelser. Jag har visserligen själv varit med om dessa sedan jag var barn, men med tiden kommer de mera sällan. Och när det även gäller drömmarna som mitt inlägg handlar om, så tror jag personligen att det gäller ”minnesbilder från tidigare liv” i dessa drömmar. Men det är vad jag personligen tror.

  För att återkomma till dejavú, där man tycker sig ha upplevt händelser tidigare, att saker ”upprepar sig”, har jag ingen riktig förklaring till, då jag är alltför oinsatt. Jag har upplevt detta, men vet helt enkelt inte vad det försöker ”säga mig”.

  Med detta vill jag därför säga dig att det vore fel av mig att försöka ”analysera” dina egna erfarenheter, för tänk om det skulle leda in på ett villospår. Jag kan inte överföra ”min sanning” till att tolka ”dina upplevelser”, då kan det lätt bli fel.

  Det finns många förklaringar till varför detta sker. Och vad som är sant måste man själv avgöra.
  Se bifogad länk:
  http://paranormal.se/topic/deja_vu.html

  Jag brukar inte heller hålla någon privat mailkontakt, där jag konsulteras för olika råd och diskussioner enskilt och privat, utan allt diskuteras här på bloggen, av det som man vill och kan diskutera.

  Naturligtvis är det ju inte meningen att du ska skriva ut det allra personligaste här så att alla ser det, utan då skulle jag i stället råda dig att ta kontakt med någon diplomerad medial utövare, vilken är mera ”hemma” inom detta område.

  Till höger här vid mina länkar så har du en länk till Terry Evans. Inne på hans hemsida har du länkar, tel.nr och adresser inom olika mediala områden.

  Lycka Till och varma kramar tillbaka / Rozie

  • Lilitha
   Nu gjorde du mig verkligen rörd – fina ord i rättan tid…
   Tack för att DU finns och lyser upp min väg.
   Varma, tacksamma kramar tillbaka ♥

 15. Hej Rozie!
  Tack för en fantastisk blogg! Jag hittade din blogg nyligen lite av en slump och återkom och läste lite under flera dagar, eftersom jag tyckte att du skrev så otroligt intressant och insiktsfullt, både om andlighet och om livet. Jag har själv blivit väldigt intresserad av andlighet under det senaste halvåret, efter en del olika händelser som har inträffat. Din blogg fick mig även att känna mig mycket lugnare och mindre ledsen, när jag var lite nere. Tack för det! 🙂 Och så läste jag din presentation i dag och blev så förvånad, eftersom du skrev att din morfar utvandrade från Svenskbyn i Ukraina år 1929. Min mormor och morfar utvandrade
  också från Svenskbyn i Ukraina, och jag tror att det var år 1929! Vilket sammanträffande (eller vad det nu är)! 🙂
  Varma kramar, Sara.

  • Hej, Sara! ♥
   Förlåt att min svar till dig låtit vänta på sig. Jag är så glad att du tycker om min blogg och att den skänker dig lugn och tröst i den sorg du känner.

   Ja, morfar, mormor, min mamma och mina morbröder utvandrade från Svenskbyn i Ukraina. Intressant att även din mormor och morfar gjorde det. 😉 Men säg mig, var i Sverige hamnade de då? Gotland, Småland eller var någonstans? Och vad hette de? Vem vet, vår släkt kanske kände din släkt… *ler*

   Varma kramar tillbaka till dig ♥ / Rozie

 16. Hej!
  Mina morföräldrar hamnade på Gotland, där de sedan bodde resten av sina liv. De hette Utas och Martis i efternamn, typiska Svenskbynamn. 😉 Vad hette dina morföräldrar/din familj? Och var hamnade de? Jag kan tänka mig att våra släktingar åtminstone kände till varandra, särskilt eftersom de utvandrade samtidigt. Lustigt att tänka sig! Vem vet, de kanske var vänner! 🙂
  Det är en spännande historia de har… och vad nyfiken jag blev när du skrev om magin i byn.;)

  Önskar dig allt väl! Och tack igen för en superblogg, och för att du delar med dig så mycket av dina personliga erfarenheter!
  Kramar, Sara.

  • Du gör mig glad, Nomi! Tack! 😀
   Ärligt talat har jag många gånger funderat på att skriva en bok, det har bara aldrig blivit av.

 17. hej Rozzi!
  Fick denna länken via Michael Ljungberg. Mina frågor till dig kommer att vara lite splitrade men jag skriver så får jag se om du svarar. På 1970 80 talet så träffade jag på en person som jag arbetat med tillfälligt i sex månader på väg ut en kväll när jag skulle rasta hunden. Denna person par alkoholist så jag reagerade inte nämvärt att han inte hälsade på mig. När jag kom hem igen så står det i tidninge att personen avlidit. Det konstiga var att jag såg han helt tydligt. Några år senare flyttade jag tillbaka till min hemstad och stod på en gata och hörde ljudet av en moped och såg sedan en bekant som kom åkandes på sin moped. Han tittade på mig utan att hälsa och åkte vidare. Sedan när jag kom hem på kvällen, så stod även hans dödsannons i tidningen. Tror du att man verkligen kan se en avliden person så tydligt som om dom vore levande. Likaså att ljudet fanns av mopeden?
  Nästa sak är följande. Ibland när jag har tex legat och vilat i soffan så har det bla, visat sig en Somalisk kvinna och hennes dotter i min hall. Det var mörkt i hallen så jag såg bara mörkröda klädnader. En gång när jag tittade upp mot min bokhylla, stod en liten figur på ca 10 cm och vevade med armarna. Detta skulle man kunna avfärda som synhalunisationer men till saken hör att Man såg skuggor av armrörelserna på bokhyllas bakre vägg. Har ibland senast bara för cirka en vecka sedan sett något liknande fast i en blomkruka av alla ställen. Det dansade runt flera varelser ca 5 cm höga. Om folk såg sådant förr så kan jag förstå att dom trodde på ”vättar”. Till sist jag kom hem och hade varit borta ca en vecka och kommer in i rummet och ena lodet till min väggklocka gungade ganska rejält. Jag gick ut i köket och plockde upp en del saker och kommer in i rummet och lodet fortsätter att svänga. Tar fram kameran och videofilmar i nästan 5 minuter och lodet fortsätter att svänga. Michael sa att han tyckte att lodet fick ny kraft med jämna mellanrum, Kan det ha varit en andlig påverkan.
  Det blev ganska långt och rörigt, men jag är nyfiken på om någon annan upplevt eller vet något om detta.
  MVH
  Bengt

  • Hej, Bengt! Och hjärtinnerligt välkommen till min blogg.
   Michael Ljungberg har berättat om att du hade vissa funderingar angående det andliga, och jag är otroligt glad att du besöker min blogg för att få svar på dina funderingar. Jag känner igen mycket av det du beskriver och har upplevt liknande händelser själv. Jag ska försöka att förklara ”punkt för punkt”.

   Det händer ibland att man kan se någon som nyss gått över till andevärlden just så tydligt som du beskriver det. Denna otroliga ”tydlighet” har jag själv upplevt vid ett par tillfällen. Man både ”ser och hör dem” extra tydligt. Ofta sker detta när personen hastigt har ryckts bort, antingen genom självmord, olyckshändelse eller av andra orsaker. Det är då vanligt att de ”fastnat” mellan vår värld och andevärlden. Och de själva förstår inte att de är döda utan tror att de lever kvar här. Det är förvirrande för dem att befinna sig i detta tillstånd. Och ofta måste man ”hjälpa dem på traven” att inse var de egentligen nu hör hemma. Att ”visa dem mot ljuset”. Om du söker i högerspalten här på bloggen under kategorin: ”upplevelser från andevärlden” så kan du bl.a läsa om vad som händer när en ande har fastnat här och varför. I andra inlägg berättar jag bl.a om den förre ägaren av vårt hus hur jag ”såg honom klart och tydligt” hur han fortfarande vankade fram och tillbaka här hemma. Vi var tvungna att ”hjälpa honom över” dit där han hör hemma.

   När det gäller den somaliska kvinnan och hennes dotter så har jag en känsla av att kvinnan ville säga dig någonting. Troligtvis kan det vara en ande som behöver din hjälp och känner att du är ”öppen medialt” och då tar de ofta chansen till kontakt. Om det händer igen kan du ställa frågan: ”Vad vill du mig? Kan jag hjälpa dig på något sätt?”. Ibland får man upprepa frågan flera gånger för att den ska ”nå fram”. Det är nämligen olika energier och ”svängningar” mellan våra världar. Vi har trögare och lägre/tyngre svängningar medan andevärlden har snabbare och högre. Du kan tänka det som en sändare och mottagare där kontakten och mottagningen är dålig. Man hör bara brus och vissa ljudfragment/lösryckta ord. Ibland blir det tydligare. Hoppas du förstår vad jag menar.

   Så kommer vi till ”småfolket” som du upplever. Ja, de finns faktiskt även om vi ser dem mera sällan nu för tiden. Detta kan bero på att vi mer eller mindre motat bort dem med vår högteknologi. Vi skövlar skog och grönområden och ”motar bort dem” från deras boplatser. All elektricitet gör också att de backat för vårt inkräktande. Här ute på vår tomt och i vårt gamla stall och uthus kan man många gånger ”känna av en annorlunda aktivitet”. Jag ser dem skymta förbi i ögonvrån, nästan ”glidande” och jag har även hört småfnitter och fnysningar trots att ingen har varit där mer än jag själv. De är ganska skygga, men kan visa sig ibland. Att du sett dem i blomkrukan är inte så konstigt eftersom de älskar växter och de ”är ett med naturen”. De älskar även djuren.

   Lodet som hade kraftiga svängningar är ”andlig aktivitet”, ett sätt för andevärlden att göra sig uppmärksammade och visa att den finns. Ibland kan de ge sig även på det elektriska. Lampor tänds och släcks, radion kan knäppas på och av. Jag själv upplevde en viss aktivitet när min förre make nyss hade gått över. Det var under samma vecka. TV:n bytte plötsligt kanal av sig själv till ”Spin City”, en serie som han alltid brukade titta på. Om detta kan du läsa också under samma kategori ”Upplevelser från andevärlden”. Inlägget är från 16 nov. 2008 och heter: ”Hälsningar från andra sidan”.

   Jag märker att det händer mycket omkring dig och att du är otroligt ”känslig och mottaglig” för andevärlden. Detta är otroligt intressant det du berättat och jag tackar dig för att du ville dela med dig av dina erfarenheter.
   Välkommen tillbaka flera gånger. Att diskutera tillsammans och utbyta erfarenheter med varandra stärker vårt eget andliga välbefinnande och ger förvissning om att det inte finns något att vara rädd för, oavsett vilken av världarna vi befinner oss i. För det finns fler av dem. Var så säker på det! 😉

   Allt gott till dig!/Rozie

   • Jag tackar så mycket för ditt snabba och och intresanta svar. Det är skönt att få respons på dom funderingar man har. Visst växer man om man kan bolla ideer om andliget mellan sig, Jag lade upp bilden på det svängande lodet på bengtjorny. wordpress.com. Ha en fortsatt bra dag.

   • Förlåt jag skrev fel adress. bengtsjorney.wordpress.com, hoppsa det blev rätt nu 🙂

 18. Jag skulle vilja be bloggens andra läsare att komma in och dela med er av era egna reflektioner, tankar och funderingar och om ni själva har upplevt något av det Bengt Lilja har berättat om. Kanske har ni själva fått höra talas om olika händelser från släkt, bekanta och nära vänner. Om ni vill så får ni gärna svara anonymt här på bloggen. Låt oss tillsammans diskutera kring begreppet ”andlighet” och allt vad det innebär.
  Hjärtligt välkomna till givande diskussioner!/Rozie

 19. Hej, jag har haft samma erfarenhet som Bengt ovan.
  Det handlade om min ena arbetskompis Kirsti, som jag sent ska glömma. Mycket riktigt begick hon självmord. Hon visade sig en natt vid ett tiden.

  Efter en glad kväll med några vänner, kom jag hem vid midnatt, natten mot en lördag. Vid ett vaknade jag med ett skrik, ”Nej, Kirsti, inte du!!”. Hon visade sig för mig och berättade telepatiskt med bilder, vad som hänt. Hon hade tagit livet av sig på ett hotellrum i sorg över att ha mist en dotter, hennes allt. Nu efteråt har jag förstått att hon visade sig för mig av ren kärlek, hon gillade sin arbetskamrat. Jag var den som fick henne att skratta på jobbet.

  Fram till den händelsen, var det ”köbildning” hemma hos mig, då arbetsplatsens (äldrevården) alla äldre (som var döende) visade sig när de gick över. Likadant var det med de tanterna, de gillade mig skarpt, delvis för att jag verkligen brydde mig om dem!

  Åter till Kirsti ….
  Jag slog bort tanken senare den helgen att Kirsti var död. Jag VILLE inte tro det. På väg till arbetet, senare några dagar, så såg jag henne två gånger på tunnelbane-tåget. ”Äsch, jag kan ju prata med henne på arbetet”, tänkte jag ….

  På arbetsplatsen var det sorg och förstämning. På den tiden hade polisen tid att besöka arbetsplatserna, då de inte var helt säkra på hur hon dog. Fanns det något brott, med dödsfallet????
  Tur att de inte frågade mig om det, för jag kunde ju knappast säga, ”Jo, jag vet att Kirsti är död, hon visade sig för mig, natten till lördag …”. De hade ju rimligtvis inte trott ett ord på mig!!

  Det har visat sig att jag (tydligen) kommer från en medial (eller vad vi nu kan kalla det för) släkt. Min två döttrar har ärvt det, och det med råge. På gott och ont ….
  Trots allt så berikar det livet, men inte alltid.

  Vänligen;
  Stefan T

  • Tack snälla Stefan för att du delar med dig av dina erfarenheter. Visst ärver vi medialitet, men till viss del har vi alla det inom oss men det är långt ifrån alla som utvecklar gåvan fullt ut. Och vad det gäller dem som ska gå över till andra sidan och tvekar, dvs de som stannar kvar (fastnar mellan världarna) pga att de inte riktigt vet var de är. De kan känna sig förvirrade eller att de har något ”ouppklarat” och vill fullfölja det innan de går vidare. Ser de då någon som är ”öppen” så tar de ju chansen till kontakt. De ”vill förklara” olika saker och en del vill visa sin tacksamhet för att man funnits där för dem. Men ibland kan det bli ”för mycket”, då gäller det att man kan säga ifrån till dem. De brukar respektera om man ber dem om det. Pockar de på för mycket så kan man välja att ”vara stängd”. Men det händer ibland att de trots detta lyckas att ”slinka igenom”. Så visst är det på gott och ont och det tar på krafterna.

   MvH/Rozie

   • Hej, jo visst tar det på krafterna!
    Förmodligen kommer man få ett gott skratt när man snubblar över till ”andra sidan” och kan se tillbaka på sitt liv.

    Senast jag var inne på ett någorlunda välkänd restaurang (Söder/Stockholm) så blev jag efter fem minuter ”uppvaktad” av någon som fastnat mellan de två världarna. Inbillning tänkte jag tyst för mig själv, men ”uppvaktningen var så stark att jag nästan blev knockad! Det kändes en så stark kyla att till om med en nykommen gäst sa, ”Oj, vad kallt det är här inne ….”.

    Lita på att jag log inombords. Men vad denna någon ville kan man ju ana. Det var i alla fall någon som ville göra sig påmind, och borde få hjälp att gå vidare mot ljuset.

    Efteråt hörde jag med några vänner om denna restaurang, utan att ge några detaljer, en av dem kunde intyga att det förekom lite underligheter där. Hennes kamrat hade tidigare jobbat på samma restaurang ….

    Kram, Stefan

   • Ja, de känner ju vilka som är ”känsliga och öppna” för andevärlden. Och då passar de på naturligtvis, tar sin chans att kontakta. Det är ju helt förståeligt. Det är intressant, det du berättar för mig. Förlåt mig bara för att det har tagit så lång tid för mig att svara dig. Det har varit så mycket på gång för mig den senaste tiden, så den här bloggen har fått vänta ett tag. Jag har läst, men inte haft tid att svara förrän nu.
    Stor kram till dig / Rozie

 20. jag har igenom att bara spela in ljud i mitt hus hört röster prata med mig oftast höga röster som vet vad som händer omkring mig. Jag har mer erfarenheter om att det existerar en grym elak värld på andra sidan mer sånt än tvärtom. Jag undrar vad du säger om detta? är det en elak värld en kall rå värld som bara väntar på sluka oss på andra sidan?

  • Hej, Eva!
   Andevärlden består av olika ”nivåer” och beroende på hur vi lever här på jorden så tilldelas vi en viss ”nivå” enligt kosmiska universella lagar. Hur en människa är i sin personlighet i sitt jordeliv så är denne samma personlighet vid övergången till andra sidan. Följaktligen finns det då olika slags andar där på den andra sidan. Från harmoniska, kärleksfulla och ömsinta till ondsinta, illvilliga och förvirrade.

   Vid försök att ta kontakt med andevärlden bör man vara ytterst försiktig, annars kan man få ”obehagliga erfarenheter” från de vilsna själarna på andra sidan genom att man drar dem till sig.

   Det är vanligt att andar dras till människor som ”delar deras egna känslor och sinnesstämning”. Likasinnade energier dras till varandra. På så sätt får deras egna energier näring.

   Vid kontakten av en illvillig ande kan obehagliga ”fenomen” etableras i vår omedelbara närhet, och man behöver professionell hjälp för att bli av med dem. Ju mer man ”experimenterar” med att försöka få kontakt desto mer kommer att ske.
   Om man vill få kontakt med andevärlden är det viktigt att öka sin egen säkerhet genom att be sina hjälpare och skyddsänglar om hjälp och beskydd före. Viktigt är också att man tackar dem efteråt.

   Jag vill be dig om att vara mer försiktig och inte ideligen söka kontakt med andevärlden. Risken är stor att du gör det ”på fel sätt” om du inte har tillräcklig kunskap till det. Just i sådana fall sker detta som du berättat om.

   Nu till din fråga ”om det är en elak värld, en kall rå värld som bara väntar på sluka oss på andra sidan” så vill jag å det bestämdaste svara:
   ”Nej! Andevärlden flödar av universell kärlek. Och det finns absolut ingenting att vara rädd för. – Tvärt om.”

   MvH/Rozie

 21. åh tack för svaret. Jag har slutat kontakta andra sidan nu. Jag blev lite orolig ett tag för dom jag fick kontakt med var inga nära och kära utan tvärtom. Jag fick kontakt med det ondaste man kan komma kontakt med. Det skrämde mig när flera elaka röster sa dom skulle döda mig. Tack för du svarade för jag har inte haft någon fråga och det ger mig tröst det du säger att ande världen inte är hemsk. Guds makt och kärlek är störst av allt!

  • Skönt att mitt svar ger dig tröst, det gläder mig enormt. Andevärlden flödar av kärlek och de som finns där vill oss så väl. Det är inte alltid vi finner de svar vi har förväntat oss vid våra försök att komma i kontakt med våra nära och kära på andra sidan. Först när tiden är mogen får vi återse dem igen och den glädje vi då känner finner inga gränser.

   Lycka till i livet och försök att släppa din egen rädsla. För det är just via denna skräckblandade rädsla de vilsna själarna kan nå oss, då de får näring från den och på så sätt får de grepp om oss. Be dina hjälpare och skyddsänglar om hjälp och att de beskyddar dig, Ingenting ont kan hända dig, eller nå dig. / Rozie

 22. Du är duktig och mycket kunnig. Mycket av det du skriver, känner jag igen, och fått ytterligare svar på.
  Jag har förstått sen länge att mina skyddsänglar är mycket starka, bl a har de räddat livet på mig många gånger. Förhoppningsvis återgäldar jag det med att orka hjälpa mina medmänniskor i stort och smått.

  Ex v senaste gången jag råkade ut för ett misslyckat personrån, kände jag på mig det långt tidigare än det inträffade. Jag ignorerade det, som ”inbillning”, men visste efter incidenten att intuitionen (eller vad det nu var) verkligen fungerade.

  Det var som ett duktigt medium (som nu slutat av hälsoskäl) sa en gång, ”Stefan, jag ser att många faror hotar dig – tystnad – men nu ser jag också att du klara dig varje gång” ….

  Nu försöker jag återhämta mig, kampen är hård, kroppen har tagit stryk, men jag vet att jag klarar det.

  Du skriver många kloka saker, och har stor kunskap. Jag är imponerad av dig, för du har också rätt inställning till det hela.
  En del saker du skrivit kan jag intyga med en hel del egen erfarenhet, ex v ”Andevärlden flödar av kärlek ….”.
  En gammal god vän svävade en gång mellan världarna, och lyckades på något sätt förmedla det hon upplevde till mig.
  Det LUGNET jag upplevde, går inte att beskriva. Jag antar att nästa steg in i nästa värld, är just den Stora Kärleken du beskriver.
  Förmodligen var det de min avlidna far förmedlade sju timmar efter hans sista andetag.

  Här har vi ytterligare ett citat av dig, ”Vid kontakten av en illvillig ande kan obehagliga ”fenomen” etableras i vår omedelbara närhet …”. Jag blev bekant med en gåtfull kvinna för en del år sen, och hon har förmodligen ställt till det för sig, vad gäller illvilliga andar.

  Hon förstod själv hur illa det var och var mycket rädd. Jag såg själv dessa fenomen, och ”såg” även en del andra saker, som kan intyga att du har rätt. Det var i alla fall en andevarelse, som inte gillade mig något vidare förstod jag.
  Jag bryt kontakten med kvinnan, för att skydda mig själv, men inser nu att jag eventuellt skulle kunna hjälpa henne att bli av det det illvilliga.

  En sak är säker, man ska ha mycket stor respekt för andevärlden, och inte leka med den.

  Du är kunnig och duktig, med ett gott hjärta!
  En jätte-kram!!
  Stefan

  • Stort TACK, Stefan för dina fina ord. Det värmer enormt, ska du veta. Visst får vi till oss olika saker ibland, och många gånger undrar man: Varför just jag?” Speciellt vid de fall där man inget kan påverka. Man måste förlita sig till att det trots allt är ”precis som det ska vara”, trots att man inte alltid förstår varför. Respekten måste man ha i alla lägen för denna andevärld. Jag har precis som du upplevt kontakten med min far, just i det ögonblick han gick över till den andra sidan. Och jag fick följa honom en bit på vägen. Det var en fantastisk upplevelse och jag kunde förnimma hans glädje och lättnad. Det kan du läsa om här: https://ruggugglan.wordpress.com/2008/11/16/jag-foljde-far-en-bit-pa-vag-drom/

   Angående det du skriver att du skulle kunna hjälpa kvinnan att bli av med det onda så råder jag dig att vara ytterst försiktig. Nalkas denna kraft med kärlek och respekt och be gärna din andliga guide och dina hjälpare om beskydd innan. Glöm ej heller att tacka dem efteråt. Är du riktigt rustad för denna svåra uppgift? Om inte, så avstå då hellre. Men detta känner du ju bäst själv hur du ska göra. Du har kommit mycket långt, känns det som. Lycka till! ♥
   Hjärtinnerliga kramar och återigen stort TACK! / Rozie

   • Hej!
    Jodå, jag lyder ditt kloka råd om försiktighet Jag skulle nog klara av det, men jag undviker den kvinnan helt och hållet. För trots allt är det något okänt och förmodligen något otrevligt, har jag en stark känsla av. Jag anar vad det kan vara, men vet ju som sagt inte.

    Nu till något annat Rozie, när jag ändå skriver till dig.
    Jag ska berätta om en av de mest gåtfulla saker som jag har varit med om, men vad jag såg, har jag inte en susning om.

    Förra våren besökte jag ett fritidsområde i staden som påminner om Skansen i Stockholm. Jag tog med mig digitalkameran och tog en del bilder. Solen lyste starkt från en vårblå himmel, och våren nalkades. På väg hem, så gick jag på en gatuväg som sluttade svagt. På 300 meters håll såg jag ett blått och mycket starkt ljusklot en meter över marken. Styrkan på ljuset motsvara ungefär en svettslåga. Bakom ljusklotet fanns en källare, och jag antog att någon arbetade med en svets där inne. Ljuset var mycket starkt, så det var mycket lätt att lägga märke till.

    Jag var på väg åt just det hållet då jag skulle in i den lokala matvaruaffären. Ju närmare jag kom affären och klotet, ju svagare blev det. Jag slank in i affären, och tänkte ta mig en närmare titt på ljusklotet efter besöket i affären. När jag handlat klart var klotet borta.

    Med tanke på att jag hade kameran med mig, så är det underligt att jag inte tog ett fotografi.

    Nu är frågan, vad tror du detta kan ha varit??
    Ännu en underlig sak, är att en god vän till mig sett samma sak, i samma stad, men på ett annat håll. Hon är en pålitlig tjej, och skulle aldrig drömma om att komma med en sådan lögn.

    Vad tror du detta kan ha varit??

    .

   • Ärligt talat så vet jag inte vad det kan ha varit som du råkade ut för. Det finns så mycket mellan himmel och jord som är svårt att förklara. Det finns ju magnetfält/energifält där bilmotorer stannar och dör ut när man försöker att passera. Det har jag hört många berättelser om. Där det finns energifält så kan man ju ibland vid gynnsamma lägen se just dessa energier i form av ”klot” i varierande färger.
    Eller så är kloten sk ”orber” andlig aktivitet.

   • Hej, igen Stefan!
    För en stund sedan fick jag en länk från en god vän vilken jag vid tidigare tillfällen har diskuterat om just detta ljusfenomen. Han själv har vid ett tidigare tillfälle haft liknande upplevelse då han såg ett grönt skimrande klot, ca 50-75 cm svävande ungefär 1 meter över marken och följde en landsväg. Jag har berättat för honom om din upplevelse och nu skickade han som sagt den här länken till mig. Man kan se den på SVT Play i 30 dagar fr.o.m dags datum. Detta händer alltså på Gotland.
    http://www.svtplay.se/vasen

    Kram kram / Rozie

 23. Ursäkta, Jag glömde skriva en litet tack,

  En stor kram till dig och tack för ditt vänliga svar,
  Stefan

 24. Hej Rozie!!
  Vad spännande!! Jag såg avsnittet om Martebo-ljuset, och man kan ju undra vad det kan vara.
  1 meter över marken motsvara det jag såg, och grön-skimrande är ju rätt nära det med. Så det låter som om det är något liknande fenomen. Sen kan man ju undra vad det är??

  Fast egentligen kanske man inte behöver något svar på det, det är bara intressant att få ha fått se det.

  Kram så länge, jag återkommer säkert framöver, då jag ofta får vara med om märkliga saker.
  //Stefan T

  • Hej igen, Stefan!
   Ber om ursäkt att jag dröjt så länge med mitt svar.
   Visst är det märkligt, detta ”ljusklot” och vad det är spelar mindre roll just nu. Tids nog få vi svaret ändå.
   Välkommen tillbaka, stor kram och en trevlig sommar. / Rozie

 25. Hej Rozie!
  Jepp, tids nog lär vi få svaret på den gåtan. Just det ljusklotet, som både var vackert och starkt, lär jag inte glömma i första taget.

  Jag önskar dig en solig, vacker Sommar!!
  MVH, Stefan T

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s